OPTIC 4 –monitoimi-injektori

Tuotenumero:
OPTIC 4
OPTIC 4 –monitoimi-injektori
Valmistaja: ATAS GL (Alankomaat)

OPTIC-4 on monitoimi-injektori GC- ja GC-MS-laitteille, joka mahdollistaa lukuisien näytteensyöttötekniikoiden käytön yhdellä laitteistolla:

 • Kuuma Split / Splitless-injektio
 • Kylmä Split / Splitless-injektio
 • Suuren tilavuuden injektointi (LVI, large volume injection)
 • Pyrolyysi nestemäisille ja kiinteille näytteille
 • Lämpödesorptio / DMI (Difficult Matrix Introduction)
 • Derivatisointi injektorissa
 • Suoraan kolonniin injektointi (On-Column Injection)

Injektoria voidaan käyttää -180 °C (nestetyppijäähdytys) / -50 °C (hiilidioksidijäähdytys) ja 600 °C lämpötilavälillä. Injektorin tehokas lämmitys 60 °C/s takaa nopean analyyttien kolonniin siirtymisen kapeina vyöhykkeinä. OPTIC-4-paketti sisältää laitteeseen asennettavan injektorin, kontrollointiyksikön ja hallintaohjelmiston (Atas Evolution Workstation).

Suuren tilavuuden injektointi:

OPTIC-4 tarjoaa useita vaihtoehtoja suuren tilavuuden näytteensyöttöön. LVI voidaan laitteella toteuttaa:

 1. injektoimalla näytettä useaan kertaan (engl. Multiple injection)
 2. injektoimalla suuri tilavuus yhdellä kertaa (Direct or ’at-once’ injection)
 3. kontrolloimalla injektionopeutta (Speed controlled sample introduction)
 4. suoraan kolonniin injektiolla.

Eri injektiotapoja varten on saatavilla laaja valikoima injektorin sisäputkia (liner).

Lämpödesorptio / Pyrolyysi/ DMI:

Tavallisten nestemäisten näytteiden lisäksi OPTIC-4 soveltuu erinomaisesti myös kiinteiden näytteiden lämpödesorptioon joko suoraan alkuperäisestä näytteestä tai desorptioputkista. Injektori voidaan lämmittää 600 °C ja jakoventtiilin avulla voidaan säädellä kolonniin kulkeutuvia fraktioita. Desorpoituneet näytevyöhykkeet voidaan konsentroida kolonniuunissa erillisen nestetyppi- tai hiilidioksidijäähdytteisen kylmäloukun (Cryotrap) avulla, jolloin näytevyöhykkeet kapenevat parantaen menetelmän määritysrajoja.

DMI-tekniikassa kiinteä tai nestemäinen näyte asetetaan sellaisenaan ilman esikäsittelyä injektoriin sisäputkeen pienessä kertakäyttöisessä lasiastiassa (microvial). Injektoria kuumennettaessa haihtuvat yhdisteet siirtyvät näytteestä kolonniin ja haihtumattomat jäävät näyteastiaan, joka voidaan hävittää analyysin päätyttyä. Menetelmällä vältetään haihtumattomien matriisiyhdisteiden päätyminen kolonniin. Tekniikka soveltuu erityisesti likaisille ja vaikeille matriiseille, joiden esikäsittely on työlästä ja aikaa vievää.

Lisävarusteet:

OPTIC-4-injektori voidaan varustaa useilla lisälaitteilla. LINEX (Liner Exchanger) vaihtaa automaattisesti injektorin sisäputken (linerin) analyysien avulla. LINEX-toimintoa voidaan käyttää automatisoitaessa termodesorptio- tai DMI-analyysejä. LINEX on yhteensopiva Shimadzu AOC-5000 ja Shimadzu 5000 Plus –näytteensyöttäjien kanssa. LINEX voidaan lisäksi varustaa automaattisella sisäputkien korkittajalla, joka poistaa korkit sisäputken molemmista päistä ennen analyysia ja asettaa ne takaisin paikalleen analyysin päätyttyä. Näin näytejonoon voidaan jättää useita näytteitä odottamaan analyysiä ilman pelkoa näytteiden haihtumisesta tai muuntumisesta.

Shimadzun tuotesivulle

Valmistajan sivuille

Pyydä lisätietoa tästä tuotteesta

Nimi*:
Yritys*:
Puhelinnumero*:
Sähköpostiosoite*:
Viesti:
 

 

REALLY?